22 Aralık 2015 Salı

Laminat parke zemini nasıl olmalı ?

Laminant Parke hangi Zeminde uygulanmalıdır

laminat parkenin uygulanacağı zeminin ( beton ) şapın da, kesinlikle nehir (ince kum) tercih edilmelidir.Neden ? Çünkü deniz kumlarının  yapısındaki fazla tuzlu olma sebebiyle nemi daha fazla uzun süre tutar. Bu da kuru parkeye olumsuz yönde fazlası ile etki eder . Şapın çelik mala yardımı ile perdahlanarak düz bir şekilde  olması gerekir. Üzerine çimento tozu serpilmesinde de fayda vadır. bu uygulama betonu muzun kavlamamasına yardımcı olacaktır.

yeni dökülen şapta laminat parkeyi döşemek için biraz beklemekte fayda vardır. Laminat parke Döşemeden önce  zemin titizlikle  temizlenmelidir. Kireç, veya harç netlikle kalmamalıdır. Atılan  Şap betonumuz laminat parkeyi döşeme  uygun değil ise  ve tahta mala perdahlı pürüzlü ise, özel tutkalla sistre tozu karıştırılarak  kıvamında bir macun karıştırılarak  ve ince bir tabaka haline geldikten sonra beton zemine serilmelidir. Tamamıyla sertleşen zemine tarakla aynı biçimde tutkal çekilip, daha sonra Laminat parke döşemesine geçilmelidir.

Laminant Parke için zemin

Laminat Parkelerimizi uzun ömürlü kullanabilmeniz için zeminin düzgünlüğü ve dayanıklılığı  oldukça önemlidir zemin şap ise kumlanma yapmaması ve darbelerde ezilmemesi oldukça önemlidir. Eğer bu sorunlar şapınızda mevcutsa tekrar şap betonu  atılması gereklidir. Aksi takdirde kumlanmadan kaynaklı çıtırtılar olacak ve eğimden kaynaklı da esnemeler meydana gelecektir.  Bu durum bütün emeğin ve paranızın boşa gitmesi demektir. Onun için laminat parke döşeme yapılmadan önce kesinlikle kontrol edilmesinde yarar vardır.

a)Zemindeki eğrilikler ve çuklinkarda döşemede önemli bir faktördür. düzeltilmez ise laminatlar zaman içinde kilit yerlerinden kırılabilir. 1-2 mm ye kadar altına serilen şilte bu çökmeleri bir nebze giderebilir ama daha çoksı için revizyon yapmak gerekmektedir.

b)Sağlam kalıcı ve uzun ömürlü bir laminat parke zemini elde etmek için en kolay çözüm self-leviling şapıdır. Çabuk kuruyan(aşağı yukarı 1 gün) ve basitçe düzgün leşen (kendi kendine yayılan) bir yapısı vardır. Bu uygulamalar için işin ehli bir ustadan yardım almanızı öneriyoruz.



1 yorum: