14 Ocak 2016 Perşembe

Laminat Parke Döşeme


Laminat parke nasıl döşenir: Parke uygulanacak alanımızın düzlüğü en önemli detaylardandır. Ve Laminat parke döşenecek alan beton ya da diğer malzemelerden ise nemi rutubeti önlemek için ilk önce 0.14 mm kalınlığında polyesten bir film serilmesi gerekir.  bir bir uclarına 20 cm kadar bir, bir üzerine serilmelidir. Yapışkan bir band kullanılarak su geçmeyecek hale getirilmelidir. Kenar kısımlarda ise 4-5cm kadar uzun bırakılarak süpürgeliğin altında bırakılarak uygulama yapılır.

1-Zeminde bulunan beton şapı en az 4-8 Cm kalınlığında olmalıdır. Şap üzerinde sert bir cisimle vurarak zemin sağlamlığı kontrolü yapmalısınız aksi taktirde uygulanan parkeler sökülerek yeniden uygulatmak zorunda kalabilirsiniz. Laminat parke altına atılan şapın tamamen kuru olduğundan emin olun

2-Mermer yada benzeri malzemelerin üzerine laminat parke uygulaması yapıyor iseniz. Zemini büyük bir titizlikle temizlemelisiniz. Temizlikten sonra kalın tabakalı birön astar sürerek onunda üzerine şap eklenerek kuruması beklenir.

3-Eger eski bir parkenin üzerine parke döşeyecek iseniz eski laminat parkelerin cilasını yok etmenizde fayda olacatır.

LAMİNAT PARKE DÖŞEME YÖNTEMLERİ

1-Güvenli ve ekonomik bir yol olan primer yönetimi fırça yada rulo ile zeminde bulunan şapa sıvazlanır, yedirilir. Bir kat vurduk tan sonra ikinci kat sürülür. Daha sonra Laminat parke döşeme işlemine başlanır. Primer mevcut şapı sertleştirecektir. Yüzeyde meydana gelen istenmeyen tozları dondurur.Rutubete karşı bir kalkan olur buda laminat parkenizin daha uzun ömürlü olmasını sağlar.

2- Çakma yöntemi Boyları 1.20 üzerinde olan laminat parke döşemelerinde bu sistem uygulanır. Şap arasına yeleştirelen kalas sayesinde laminat parkelerin hem çakılması hem zemine oturması sağlanır. Laminat parke kadranları 20-30 cm aralıklarında şap arasına dizilmelidir.

3-Farklı yöntemler  direk yapıştırma Yöntemi: Zemin düzgün ve sert ise direkt yapıştırıcı kullanarak uygulanır. Primerli ve çakma yöntemlerine göre daha az uygulanır. Primerli ve çakma yöntemlerine göre daha az önerilmesiyle birlikte daha yoğun olarak kullanılır. Sizler yine de Laminat parke uygulaması yapılırken profesyonel laminat parke ustalarından yardım alın. Ankara da birinci sınıf laminat parke ustaları için bizi aramanız yeterli


laminat parke

0 yorum:

Yorum Gönder